Na het zien van deze drone video wil je Albanië bezoeken

8405
Albanie video

Deze geweldige video, die gemaakt is met een drone, toont het prachtige landschap van Albanië. Je ziet Albanië vanuit een geheel ander perspectief. Het zorgt er ook voor dat je direct een vliegticket naar dit land wilt boeken…

Hieronder vind je de video.

Deze video is tot stand gekomen door John Broadley. Deze filmmaker is negen dagen in Albanië geweest met als doel het natuurschoon van dit land in beeld te brengen.

De schoonheid van prachtige bergen en helderblauwe rivieren en meren zullen je versteld doen staan.

Ooit overwogen om op reis te gaan naar Albanië?

Nee!? Waarom niet?

Albanië is een vakantieland in opkomst. Het heeft een positief reisadvies en heeft jou als reiziger veel te bieden.

Albanese Riviera

Zo is er de schitterende Albanese Riviera, met witte zandstranden. In de zomermaanden is het hier heerlijk warm met gemiddeld 30 graden. Ontdek prachtige badplaatsen als Oeparo, Palasë en Himaë. Deze populaire bestemmingen worden tot nu toe voornamelijk bezocht door Albanesen zelf.

Strand albanie
Beeld: witte stranden Albanese Riviera

Tirana

Of bezoek de hoofdstad Tirana. Met 600.000 inwoners de grootste stad van het land. Bezoek het centrale punt van de stad, het Skanderbegplein en het Nationaal historisch museum.

Tirana
Beeld: Tirana in de avond

Nationaal park Dajt

Net buiten de stad vind je nationaal park Dajt. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Je kunt er prima wandelen, rotsklimmen of met een kabelbaan de 1612 meter hoge Dajt berg op gaan.

Er is in Albanië nog geen sprake van massa toerisme en de bevolking is zeer gastvrij.

Omdat Albanië een land is in opbouw, zijn niet alle voorzieningen optimaal. Zo zijn er vrijwel alleen pinautomaten te vinden in de grotere steden. Bovendien kan de gezondheidszorg op sommige plekken onder de maat zijn.

Maar door de wonderschone natuur, prachtige steden en vriendelijke bevolking is dit zeker een bestemming die op je bucketlist moet staan.

Reacties