Travelmate: Een zelfrijdende koffer die je overal volgt

2195

Een zware koffer tussen mensen door manoeuvreren als je een vliegtuigvlucht moet halen. Bijna niets is vervelender voor echte reizigers. Door de lancering van een zelfrijdende koffer lijkt dit probleem echter verleden tijd.

De superslimme zelfrijdende koffer van het bedrijf Travelmate Robotics is gemaakt om de eigenaar te volgen. De koffer kan horizontaal of verticaal meerijden, past zijn snelheid automatisch aan en is uitgevoerd met infraroodsensoren om obstakels te omzeilen.

Het systeem achter deze nieuwe manier van reizen is vrij simpel. De automatisch rijdende koffer is gekoppeld aan je mobiele telefoon. Door het telefoonsignaal kan de koffer exact bepalen waar de eigenaar zich bevindt en blijft deze op korte afstand meerijden.

Extra functies

Rijd je de koffer horizontaal met je mee, dan is het mogelijk om er nog een tas bovenop te plaatsen. Zo kun je ook handbagage laten dragen, erg handig!

Naast het meerijden met de eigenaar heeft deze gadget nog een aantal handige functies. Zo sluit en open je de koffer door een vingerscan. Ook is de koffer uitgerust met twee USB-poorten. Met de batterij in de koffer kun je op die manier eenvoudig je mobiele telefoon, laptop of bijvoorbeeld tablet opladen.

De batterij maakt het mogelijk om tot maximaal vier uur de koffer te laten rijden. Daarna kun je deze loskoppelen en draadloos opladen.

Heb je interesse in deze zelfrijdende koffer? De koffer is verkrijgbaar via crowdfunding website Indiegogo. Er zijn meerdere afmetingen verkrijgbaar, met een vanaf prijs van 399 euro.

Reacties