Tip: het huis schoonmaken met citroen!

3900

Heb je citroenen in huis, maak je huis er dan mee schoon! Citroensap is niet alleen lekker om toe te voegen aan een drankje, het is ook het ideale schoonmaakmiddel. Het sap van citroenen doodt bacteriën, verwijdert nare geurtjes en haalt vet en kalk in een mum van tijd weg.

Waar je deze handige vrucht allemaal voor kunt gebruiken? Wij hebben het voor jou op een rij gezet.

Glanzende keukengootsteen

Heb je een keukengootsteen van RVS, dan moet je deze regelmatig poetsen. Snij een citroen door midden en wrijf vervolgens de gootsteen goed in. Na het afnemen met een droge doek zijn vetresten en vuil verdwenen. Het resultaat: een stralend mooie gootsteen!

Koelkast geurtjes

Nare geurtjes in de koelkast zijn vervelend. Ga eerst op zoek naar de veroorzaker van het probleem. Vaak is het een product dat over datum is en waar inmiddels de nodige schimmel op zit. Neem een kommetje, knijp een hele citroen erin uit en plaats dit onder in de koelkast. Je nare geurtjes zijn snel weer verdwenen.

Waterkoker kalkvrij maken

Naast azijn is citroen ook geschikt om kalk mee te verwijderen. Een waterkoker schoonmaken kan door een hele citroen uit te knijpen. Doe het citroensap samen met twee koppen water in de waterkoker. Laat de waterkoker koken, spoel hem om en het kalk is weg.

Spiegel schoonmaken

Ook spiegels kun je eenvoudig schoonmaken met citroen. Pers het sap van één citroen uit een doe dit samen met twee á drie koppen water in een spuitfles. Spuit alle spiegels in huis ermee in en maak ze daarna schoon met een microvezel doek (verkrijgbaar bij de Action, Blokker etc.). Naast dat dit goed werkt op spiegels kun je het ook gebruiken voor overige glazen onderdelen zoals vitrinekasten en glazen ramen in de douche.

Tip: je kunt deze manier ook gebruiken om de ramen van je huis prachtig schoon te krijgen.

Ken jij naast deze toepassingen nog meer manieren om citroenen te gebruiken bij het schoonmaken van het huis, laat ons dit dan weten. Dat waarderen wij erg!

Reacties