Je iPhone sneller opladen? Zo doe je dat!

30681
iPhone sneller opladen

Je herkent het vast wel. Over vijf minuten moet je weg, maar dan valt je ineens op dat de iPhone batterij bijna leeg is. Wat nu? Je hebt natuurlijk nog even om de telefoon een paar procent op te laden. Maar dit zal er niet voor zorgen dat je de iPhone de hele dag kunt gebruiken.

Gelukkig kun je de iPhone sneller opladen! Wil je weten hoe, lees dan even de onderstaande tips.

In vliegtuigmodus

De beste tip om sneller een iPhone op te laden is super simpel. Wist je dat het in vliegtuigmodus zetten van je iPhone zorgt voor een enorme besparing van energie. Met het inschakelen van de vliegtuigmodus wordt het Wifi-signaal uitgeschakeld en kun je geen notificaties meer ontvangen.

Je bent in de vliegtuigmodus nog wel bereikbaar voor telefonische oproepen.

Om dit te doen ga je naar “Instellingen”. Vervolgens zet je ‘Vliegtuigmodus” op aan.

Probeer deze eenvoudige tip en je zult zien dat je binnen no-time de telefoon hebt opgeladen.

Vliegtuigmodus iPhone

Veel Apps zijn stroomvreters en zorgen ervoor dat je batterij snel leeg gaat. Naast het in vliegtuigmodus zetten kun je de iPhone ook uitschakelen voor het sneller opladen van de iPhone accu. Nadeel daarvan is uiteraard dat je niet meer bereikbaar bent.

Overige tips

Naast de vliegtuigmodus zijn er nog een aantal andere zaken die van invloed zijn op de iPhone batterij. Onderstaande tips zorgen voor het sneller opladen, maar ook voor een langere levensduur van de accu.

Gebruik de iPad lader

Heb je een iPad oplader in huis? Ja? Dat komt goed uit! Want de iPad opladers zijn krachtiger en zorgen dat je nog sneller oplaadt. Ideaal voor als je weinig tijd hebt.

Apple raadt altijd aan om direct via stopcontacten op te laden. Andere mogelijkheden, zoals via een USB-kabel in de computer, zal veel minder effectief zijn.

Accu warmte

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een hoesje om de iPhone. Sommige hebben het om de telefoon te beschermen tegen het vallen, anderen alleen ter decoratie. Een feit is dat deze cases ervoor zorgen dat hitte maar moeilijk weg kan. Daarbij komt dat de prestaties van een batterij slechter worden bij oververhitting.

Voor betere accu-prestaties verwijder je altijd het iPhone hoesje voor het opladen

De ideale temperatuur voor een iPhone is circa twintig graden (kamertemperatuur). Zorg er daarom voor dat de telefoon niet in de zon ligt op een zonnige dag. Dat kan schadelijk zijn voor het toestel.

Heb je iets gehad aan deze tips? Laat het ons dan even weten in een reactie.

 

Reacties