Zo kun je het beste een geopende fles wijn bewaren

2098

Het is een bekend probleem onder wijndrinkers. Je opent een fles wijn en drinkt een paar glazen. Na een paar dagen wil je dezelfde wijn opnieuw drinken, maar is deze niet lekker omdat er een zure geur vanaf komt.

Zonde toch!? Gelukkig kun je nu een geopende fles wijn bewaren op een manier die ervoor zorgt dat het lang houdbaar blijft. Ontwerper Tom Cotton heeft namelijk een geniale oplossing bedacht, zodat de wijn langer goed blijft.

Een geopende fles wijn verandert na verloop van tijd van smaak. Dit komt door zuurstof die bij de wijn komt. Het is funest voor de wijn en zorgt ervoor dat de wijn minder lang houdbaar is. Rode wijn moet bij voorkeur binnen 2 dagen worden opgedronken. Bij witte wijn en rosé, is het verstandig binnen 4 dagen na het openen de fles leeg te drinken.

Gelukkig is er een oplossing voor de wijnliefhebber: de Eto!

De Eto is een product dat via crowdfunding op de website Kickstarter geld heeft opgehaald. Het idee achter dit product is vrij simpel. Na het drinken van een glas wijn, wordt het restant luchtdicht bewaard. Omdat al het zuurstof dat een negatieve invloed heeft op de smaak is verwijderd, blijft de wijn langer houdbaar.

Uit test is gebleken dat het bewaren van wijn op deze manier vele malen beter is dan andere methoden zoals: een kurk of het gebruik van stikstof.

Het product is te bestellen voor 59 euro, dit is 20 euro goedkoper dan de winkeladviesprijs. Wil je de Eto aanschaffen? Houd er dan rekening mee dat je nog even moet wachten tot je hem kunt gebruiken. In februari 2018 wordt deze innovatieve wijn bewaarder pas geleverd.

Ga hier direct naar de website van crowdfunding website Kickstarter voor meer informatie over de Eto.

Reacties