De 16 beste reisapps (allemaal gratis)

8161
Reisapps

Als je op reis gaat wil je alles goed voorbereiden. Je zoekt informatie over het land, de cultuur en zoekt belangrijke papieren en kleding bij elkaar. Wat vaak wordt vergeten is het downloaden van handige reisapps. Omdat wij denken dat dit een belangrijk onderdeel is in de vakantie voorbereiding, hebben wij de beste reis Apps voor jou verzameld.

Apps maken het reizen makkelijker. Zo zijn er Apps die helpen bij de taal, informatie bieden over de omgeving, waarbij je kunt besparen op taxikosten en ga zo maar door.

De beste reisapps vinden is lastig. Kijk in de App store eens naar de duizenden downloads die beschikbaar zijn.

Beste reisapps per categorie

Waarom zou je uren gaan zoeken? Wij hebben namelijk de beste reisapps voor jou verzameld. Kies hier om direct naar Apps in de juiste categorie te gaan:

 

Voorbereiding en organisatie

Ben jij goed voorbereid? Je wilt met een gerust gevoel en voor een zo laag mogelijke prijs op reis. Naast dat je niets moet vergeten, vind je hier ook een vakantie App voor de goedkoopste vluchten en een App om documenten en foto’s veilig op te slaan.

Lees ook ons artikel: Vind de goedkoopste vliegtickets met ticketspy

1. Skyscanner

Skyscanner reis app

Wil je goedkoop vliegen? Kijk dan zeker op de Skyscanner App. Vaak vlieg je stukken voordeliger met een overstap, dan rechtstreeks naar de eindbestemming. Skyscanner vergelijkt alle vluchten en zet voor jou de goedkoopste in een overzicht.

Het is nu ook mogelijk om extra’s zoals hotelovernachtingen direct vanuit de App te boeken. Erg handig!

Download op: Android | iOS

2. Packpoint

Packpoint app

Er is geen betere hulp bij het pakken van je koffers als Packpoint. Geef de reisduur door en wat je precies wilt gaan doen. Het werkt heel eenvoudig. Kies pictogrammen die passen bij de vakantie of reis. Ga je bijvoorbeeld wandelen, zonnen, zwemmen of op wintersport.

Geef zelf aan welke van de voorgestelde artikelen op je persoonlijke reis checklist moeten komen. Met één klik op de knop maak je daarna de checklist aan.

Download op: Android | iOS

3. Dropbox

Dropbox

Dropbox is een App die niet mag ontbreken in dit rijtje. We gebruiken het bijna dagelijks, ook als we niet op reis zijn. Met deze App sla je zelf gekozen foto’s en documenten eenvoudig op in de cloud. Zo bewaar je alle mooie herinneringen en belangrijke documenten veilig.

Het aanmaken van een account bij Dropbox is gratis. Na het inschrijven krijg je 2 gigabyte aan opslagruimte. Die is tegen betaling uit te breiden, maar dat is niet verplicht.

Je kunt Dropbox ook koppelen met je telefoon. Alle vakantiefoto’s die je neemt worden dan automatisch opgeslagen in de Dropbox cloud. Over het algemeen raden we dit af, zeker bij een gratis account, want je opslagruimte is anders snel vol.

Download op: Android | iOS

 

Apps voor op locatie

Bekijk hieronder de beste vakantie Apps voor als je op de bestemming bent aangekomen. Van advies voor het vinden van een goedkope taxi en de leukste bezienswaardigheden tot aan een omrekentool voor geldbedragen.

4. Stay.com

Stay app

De App van Stay.com helpt bij het vinden van unieke bezienswaardigheden in verschillende steden op de wereld. Het is eigenlijk een persoonlijke reisgids. Voor je op reis gaat download je een kaart van de bestemming. Hierbij geef je aan wat je precies wilt doen en zien tijdens je verblijf.

Restaurants, hotels en bezienswaardigheden worden automatisch in een gepersonaliseerde kaart gezet. Perfect toch! Mooi is dat de kaart, die lijkt op een Google Maps plattegrond ook offline werkt. Je hebt daardoor geen hoge internetkosten bij thuiskomst en navigeren tussen de verschillende bezienswaardigheden wordt super makkelijk.

Download op: Android | iOS

5. Uber

Uber

Heb jij ook altijd het idee dat je teveel betaalt voor een taxi? Gelukkig hebben we nu Uber! Met de Uber App bestel je eenvoudig en transparant een taxi in 67 landen. Door deze App bespaar je vrijwel altijd op je taxi kosten.

De Uber App is gemakkelijk in gebruik. Je voert de creditcard gegevens in bij het account dat je aanmaakt. Wil je een taxi reserveren, dan voer je de eindbestemming in. Uber geeft dan direct een indicatie van de taxikosten en toont waar de dichtstbijzijnde taxi is.

Mooi aan deze App is dat de gehele taxirit wordt vastgelegd. Je kunt precies zien hoe de chauffeur is gereden en hoe lang de rit heeft geduurd. Als je op de eindbestemming bent worden de kosten automatisch van de creditcard afgeschreven. Echt een aanrader!

Download op: Android | iOS

6. Citymapper

Citymapper

Citymapper is een navigatie-App. Je voert in waar je naartoe wilt en de App doet suggesties om daar zo snel mogelijk te komen. Je kunt het vergelijken met 9292ov in Nederland. Citymapper heeft een zeer grote database met al het openbaar vervoer in grote steden.

Een handige functie is dat je locaties kunt opslaan. Dit komt goed van pas als je voor meerdere dagen in een hotel slaapt. Tijdens het reizen haal je dan deze bestemming eenvoudig op. Citymapper is uiteraard gratis te downloaden.

Download op: Android | iOS

7. XE currency

XE Currency

Het omrekenen van geldbedragen naar een vreemde valuta kan moeilijk zijn. XE Currency is een rekenmachine die geldbedragen omrekend met de meest actuele koersen. Zo kun je eenvoudig de Amerikaanse dollar of Chinese Yuan omrekenen naar Euro’s.

Download op: Android | iOS

 

Taal & vertaal Apps

Ben je in het buitenland, dan is het prettig als je jezelf verstaanbaar kunt te maken. Of in ieder geval een paar woordjes te spreken. Er zijn een aantal handige taal Apps die daar bij helpen.

8. Duolingo

Duolingo

Voor veel mensen is het lastig om een vreemde taal te leren spreken. Ik ben daar zelf een goed voorbeeld van. Dualingo kan gelukkig helpen. Deze App leert je de basics van een andere taal.

Bij Duolingo hoef je niet eindeloos woordjes te stampen. De App werkt met korte modules, waarin je leest, schrijft en moet luisteren. Ook moet je bij sommige onderdelen de uitspraak oefenen door terug te praten.

Deze manier om een nieuwe taal onder de knie te krijgen werkt! Het is leuk om te doen en door de herhaling van oefenstof blijft het echt hangen.

Download op: Android | iOS

9. Google Translate

Google translate

Wat is dit een geweldige vertaal App! Het is mogelijk om tekst in te typen, maar je kunt het ook iets inspreken. Google Translate vertaalt het naar vrijwel iedere taal die je kunt bedenken, zelf in het Fries!

Tip! Vergeet niet om het camera icoontje te gebruiken als je een tekst wilt laten vertalen. Richt de camera op een stuk tekst van een menukaart en je zult direct de Nederlandse vertaling zien.

Download op: Android | iOS

 

Fotobewerkings Apps

Voor het bewerken van vakantiefoto’s zijn een aantal tools beschikbaar. Zo kun je direct de foto’s helemaal naar eigen smaak aanpassen. Hieronder vind je de beste Apps om dit te doen.

10. Picmonkey

Picmonkey

Ook een handige foto bewerkings App voor op reis mag niet ontbreken. Picmonkey is voor vakanties ideaal omdat het een groot aantal functies heeft en makkelijk is in gebruik. Download de App en je hebt alle tools om een foto te bewerken.

Met Picmonkey is het mogelijk om foto’s te croppen, te tekenen en tekst toe te voegen. Ook kun je onder andere de helderheid en het contrast in foto’s aanpassen. Net als bij Instagram heeft de App kleur effecten, wat het tot één van mijn favorieten maakt.

Download op: Android | iOS

11. Photoshop Express

Photoshop express

Adobe Photoshop is het meest gebruikte software programma voor fotobewerking onder grafisch designers. Waarom dat zo is? Photoshop biedt een ongekend aantal mogelijkheden om foto’s te perfectioneren. Wil je dit ook doen via je mobiele telefoon of tablet, dan moet je zeker de Photoshop Express App downloaden!

Download op: Android | iOS

 

 

Overige reisapps

Uiteraard zijn er ook Apps voor op reis die niet binnen de hierboven staande categorieën vallen, maar die zeker de moeite waard zijn. De Apps die niet mogen ontbreken vind je hieronder.

12. Wiffinity

Woffinity

We kunnen in het dagelijks leven niet meer zonder internet. Wiffinity is de oplossing. Hier vind je alle gratis Wifi-hotspots bij jou in de buurt. Gebruikers delen de wifi-wachtwoorden, zodat inloggen zo is geregeld. Er staan een groot aantal Wifi-netwerken van restaurants, hotels en cafetaria’s op.

De App biedt wereldwijd ongeveer 600.000 Wifi-hotspots aan. Hoge kosten voor het gebruik van internet in het buitenland zijn vanaf nu verleden tijd.

Download op: Android | iOS

13. Skype

Skype

Gratis het thuisfront op de hoogte houden van jou belevenissen in het buitenland, download Skype. Bel met familie of vrienden via het internet. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele Wifi-verbinding.

Om te bellen via Skype moet degene die je belt ook Skype gebruiken. Alleen Skype to Skype gesprekken zijn gratis. Maakt degene die je belt geen gebruik van Skype? Dan kun je ook een vast nummer bellen. Dit is nog altijd vele malen goedkoper dan bellen via je mobiele telefoon.

Download op: Android | iOS

14. WeatherPro

Weather pro

Op zoek naar een betrouwbare weer App. Dan moet je WeatherPro hebben! Deze mag zeker niet ontbreken in onze lijst met beste reisapps. Sla ongelimiteerd locaties op waarvan je het weerbericht wilt bijhouden.

In de gratis versie ontvang je de weersvoorspelling voor de komende 7 dagen. Waarbij de eerste drie dagen gedetaileerd in beeld worden gebracht. Ook is er een satelliet view zodat je regenbuien op tijd ziet aankomen.

Download op: Android | iOS

15. Kindle

Kindle

Als je op reis gaat is er slechts een beperkte ruimte in je koffer of backpack. Ruimte voor een goed boek is er dan niet. Erg jammer, omdat lezen erg ontspannend is. Kindle is onderdeel van Amazon en is gratis te installeren.

De digitale boeken zijn tegen betaling te downloaden. Maar voor de liefhebbers zijn er ook een groot aantal titels gratis verkrijgbaar.

Download op: Android | iOS

16. Flush

Flush toiletfinder

Wat als je in een vreemde stad loopt en ineens heel nodig naar de wc moet? Zoek dan maar eens uit waar je naartoe moet. Gelukkig is er de Flush App. Flush is de snelste manier om een toilet bij jou in de buurt te vinden.

Met een database van ruim 190.000 toiletten is er voldoende keus. En dagelijks worden er nog steeds nieuwe toegevoegd.

Download op: Android | iOS

 

Welke van deze Apps ga jij zeker downloaden voor je volgende reis? Laat het ons weten in een reactie.

Mist er nog een reisapp die zeker in dit rijtje thuishoort. Ook dan horen we dit graag!

Reacties