Een barbequerooster schoonmaken, de beste tips

5594
Barbecuerooster schoonmaken

Eén van mijn favoriete bezigheden is barbecuen. Jammer genoeg komt na iedere BBQ het minder leuke deel. Je moet het barbequerooster schoonmaken.

Met een sopje en heet water probeer je alle vetresten van het rooster te poetsen. Maar dat is niet makkelijk!

Frusterend, toch!?

Gelukkig zijn er betere manieren om een barbecuerooster schoon te krijgen.

Hoe het werkt? Hieronder lees je precies hoe je snel en zonder problemen dit klusje kunt klaren.

Aluminiumfolie

Vrijwel iedereen heeft aluminiumfolie in huis. Handig, want je kunt hiermee snel aangebakken resten van het rooster verwijderen. Maak een grote prop van het aluminiumfolie. Door hiermee over het barbecuerooster te schuren, verwijder je snel alle verkoolde etensresten.

Op het gras leggen

Leg het rooster van de barbecue in het gras en laat deze een nacht liggen. Door de vochtige ondergrond krijgt vuil niet de kans om te verharden. De volgende dag is het rooter met een spons eenvoudig schoon te maken.

Barbecue

Met kranten

Om aangekoekte etenresten te verwijderen kun je het rooster wikkelen in een natte krant. Zorg dat het papier van de kranten goed vochtig is. Hierdoor zal alle viezigheid langzaam losweken. De volgende dag neem je het rooster af met een stuk keukenrol.

Vuilniszak en afwasmiddel

Smeer het rooster goed in met afwasmiddel. Doe het barbecuerooster daarna in een vuilniszak en maak deze goed dicht. Wacht nu circa 24 uur. Het afwasmiddel zorgt ervoor dat de vetresten losweken. Met een sponsje of keukenrol veeg je makkelijk het achtergebleven vuil weg.

Gouden tip! Een barbecuerooster reinig je het makkelijkst als deze warm is. Ben je klaar met barbecuen, schuur dan met een staalborstel direct de ergste vetresten weg.

Welke manieren gebruik jij om het barbequerooster schoon te maken?

Reacties