Bananenpannenkoek maken – Recept

159

Pannenkoeken als ontbijt? Jazeker! Dit bananenpannenkoek recept heeft alle ingrediënten om je dag perfect te beginnen: vocht, vezels, energie en natuurlijk een uitmuntende smaak! Begin je dag goed met dit voedzame ontbijt.

Pannenkoeken bak je beter in olie dan met boter. Bij het bakken met boter verbrand je bananenpannenkoek sneller. Dus bak bij voorkeur met olie voor de ideale goudbruin gekleurde pannenkoek. Heb je alleen margarine of boter in huis, zet dan het vuur tijdens het bakken in de koekenpan op een lagere stand.

Ingrediënten:

  • 250 ml melk
  • 2 gr. zout
  • 1 ei
  • 2 theelepels suiker
  • Olie
  • 125 gr. bloem
  • 2 rijpe bananen
  • Optioneel: suikerpoeder

Bananenpannenkoeken maken

Bereiding:

  1. Knijp in de schil de bananen zachtjes fijn. Op die manier gaat het prakken iets makkelijker als je de schil hebt verwijderd. Neem een kom en klop hier het ei in. Doe de 250 ml melk, zout en suiker erbij. Voeg vervolgens de bloem toe en roer het geheel met de garde. Als laatste pel je de bananen en prak je deze met een vork. Voeg het daarna toe aan de kom en roer het geheel tot een smeuïge substantie. Het is niet erg als er nog een aantal stukjes banaan in het beslag zitten.
  2. Verwarm een koekenpan op matig hoog vuur met olie of een beetje roomboter. Zorg dat je de olie goed verspreid over de bodem. Als de olie heet is en begint te knetteren schep je wat beslag in de koekenpan.
  3. Draai de koekenpan iets rond zodat de bodem is bedekt met een laagje beslag. Bak de bananenpannenkoek tot deze aan de bovenkant bijna droog is. Draai de pannenkoek daarna om en zorg dat beide zijden mooi goudbruin zijn gebakken.
  4. Presenteer de bananenpannenkoeken op een mooi bord met eventueel een paar gesneden schijfjes banaan. Wil je het iets zoeter maken? Strooi dan nog wat suikerpoeder over de pannenkoek.

 

Reacties